Skip to main content

Wandelcoaching

De natuur zorgt voor inzichten, antwoorden, beweging, frisse lucht en rust in je hoofd

Wandelen in de natuur is een mooie gelegenheid om tot jezelf te komen en om soms letterlijk weer lucht en ruimte te krijgen.
Het biedt je de mogelijkheid om letterlijk afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken en vaak de hectiek waar we in deze tijd in leven. De natuur geeft kracht, rust, ruimte, energie, lucht…..

Inspiratie en metaforen van en in de natuur helpen bij het krijgen van inzichten en vervolgstappen (beweging). De natuur fungeert voor ons dan als het ware als een spiegel.

Ik kijk ook samen met je naar de seizoenen. Wat is de betekenis van de seizoenen en wat zegt dit op dit moment over jouw persoonlijke (werk)situatie?

De rust en de natuur helpen ons beter te luisteren naar onze zintuigen en onszelf. De inzichten die we daardoor opdoen helpen ons verder.

Voordelen van wandelcoaching

🍀 Door te wandelen ontstaat er beweging dit is gezond voor lichaam en geest (lichaam maakt oa dopamine en endorfine aan). Er worden verbindingen gelegd tussen de linker- en rechter hersenhelft. Er ontstaat een verbinding tussen verstand en gevoel (lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden).

🍀 Wandelen helpt ook om te ´aarden/gronden´ wat zorgt voor meer vitaliteit en energie

🍀 Wandelen in de natuur werkt rustgevend, relativerend, is plezierig, inspirerend en is efficiënt. Hierdoor zijn we beter in staat om te luisteren naar ons gevoel en zintuigen. – dit stimuleert het zelfoplossend vermogen en zelfinzicht.

🍀 De natuur biedt veel aanknopingspunten (in de vorm van symbolen en metaforen) en is gericht om de eigen, natuurlijke wijsheid aan te spreken. We staan regelmatig (letterlijk en figuurlijk) stil (mindfull aanwezig zijn en bewustwording van hier en nu) bij bepaalde punten en werken met metaforen en symbolieken uit de natuur.

🍀 Door wandelend in de natuur te praten zijn gesprekken vaak vertrouwder. We zitten niet statisch tegenover elkaar in een afgesloten ruimte. Er is meer ruimte voor stiltes en overdenkingen. Er is niet noodzakelijkerwijs oogcontact. Onderwerpen die gevoelig of pijnlijk zijn worden daardoor vaak gemakkelijker geuit.

🍀 Door de rustgevende invloed van de natuur kunnen de gesprekken ook langer duren, zonder dat het teveel wordt. Er kan heel intensief aan een bepaald onderwerp gewerkt worden. Dit is vaak heel effectief.

🍀 Het biedt de gelegenheid om letterlijk afstand te nemen van het werk én ook privé (andere omgeving), (frisse) lucht en ruimte te krijgen én om letterlijk in beweging te komen en (actie)stappen te zetten.

🍀 Wandelcoaching werkt op een positieve manier door op emotioneel, mentaal én fysiek niveau, waarbij de veranderingen vaak blijvend en duurzaam zijn. De natuur verdiept en versnelt het ontwikkelingsproces. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van synchroniciteit en de kracht van het onderbewustzijn.

Wanneer wandelcoaching

Eigenlijk is wandelcoaching geschikt voor iedereen (mits redelijk ter been). Voor een aantal doelgroepen is wandelcoaching specifiek aan te raden:
🌿 Mensen die erg mentaal zijn ingesteld;
🌿 Mensen die te maken hebben met burn-out/stress klachten;
🌿 Mensen die het moeilijk vinden om te praten over datgene waar zij tegenaan lopen.

Thema´s en vragen kunnen zijn:

🌺 Werkdruk
🌺 Werk/privebalans
🌺 Grenzen
🌺 Problemen met leidinggevende en/of collega´s (verbetering (werk)relaties)
🌺 Keuzes maken en nemen van beslissingen
🌺 Doelen bereiken
🌺 Het anders willen maar niet weten hoe
🌺 Stressmanagement en herstel van burn out 
🌺 Levensfase vragen
🌺 Relaties

🌺 Zingeving (werk je volgens je missie en waarden? leven en werken naar je missie vergroot je geluk, potentieel, authenticiteit en draagkracht)
🌺 Obstakels/angsten overwinnen
🌺 Ontdekken en doorbreken blokkerende patronen
🌺 Zicht krijgen op ineffectief gedrag en omzetten in effectief gedrag
🌺 Rouw- en verliesverwerking (verlies van werk, gezondheid, relaties)
🌺 
Overgang naar nieuwe fase in de loopbaan of levensloop

 

Ervaringen

Wandelcoachtraject 4 sessies
'De beweging, het buiten zijn, de rust, de wijze van vragen stellen en de opdrachten waren erg plezierig. Ik ben weer terug in actie, heb weer meer energie, kan m'n grenzen beter aangeven, ik ga meer bewegen en ik heb weer nieuwe doelen, hartelijk dank!' Saskia, Manager GGZ
Wandelcoachtraject 6 sessies
'Ik vond het zoveel fijner om buiten, al wandelend mijn gedachtes om te zetten in woorden, dat gaat me veel beter af dan in een spreekkamer. Heel bijzonder om te ervaren wat de natuur laat zien, om samen in stilte te wandelen en hoe snel je tot de kern komt. Al tijdens en na de 1e wandeling is me al zoveel duidelijk geworden en heb ik besluiten genomen waar ik lang tegenaan hikte' , Ronald

Wandellocaties

Mijn coachpraktijk bevindt zich in Dordrecht, ik woon vlakbij het mooie natuurgebied de Biesbosch! De Biesbosch biedt diverse mooie wandelroutes voor wandelcoaching. Ik werk onder andere op de volgende locaties: 

 • Dordtse Biesbosch - De Elzen
 • Nieuwe Dordtse Biesbosch
 • Wantijpark Dordrecht
 • Overkamppark Dordrecht
 • Biesboschcentrum Dordrecht  

Wandelcoachtrajecten & investering

 • Eenmalige sessie van 2 uur € 199,- 
 • Traject 4 sessies van 1,5 uur  € 650,-
 • Traject 6 sessies van 1,5 uur € 945,- 
 • Traject 8 sessies van 1,5 uur € 1.260,-

De tarieven zijn gebaseerd op particulier tarief en vrijgesteld van BTW. De sessies vinden gemiddeld plaats om de 2, 3 of 4 weken. De trajecten zijn inclusief:

 • Online kennismaking
 • Notitieboekje/pen
 • Tips om cortisol (stresshormoon) te verlagen
 • Thee/lekkers, foto's
 • Opdrachten, oefeningen, vragenlijsten maatwerkgericht

We zijn niet 1,5 of 2 uur non-stop aan het wandelen, we staan ook wel eens stil, doen een oefening en er is altijd een plek waar we even kunnen zitten met een kopje thee met wat lekkers. Tijdens de wandeling maak ik ook foto's, deze stuur ik je na afloop toe via Whatsapp. 

Elk traject kan uitgebreid worden met 1 of enkele sessies:

 • Coachsessie 1,5 uur locatie spreekkamer Dordrecht of online: € 148,50 
 • Paardencoachsessie 1,5 uur: € 180,- 
 • Wandelcoachsessie 1,5 uur: € 162,-

Betaling door werkgever

Het belang en de toegevoegde waarde van coaching voor werknemers wordt door werkgevers steeds meer erkend. Veel organisaties en werkgevers zijn bereid te investeren in coaching of er is een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar.

Voor bedrijven is het Wandelcoachtraject met Vitaliteitscheck populair, echter een maatwerktraject is ook mogelijk.

Informeer bij je leidinggevende of afdeling HR naar de mogelijkheden!

Naast het wandelen, stiltes en de natuur werk ik onder andere intuïtief, met NLP, systemisch, met visualisaties, mindfullness, acceptance commitment therapy, (loopbaan)coach- en natuurcoachkaarten, tekenen, schrijfoefeningen, delenwerk, innerlijk kind, oplossingsgericht, lichaamsgericht, diverse werkvormen uit het Koersonderzoek (loopbaantraject), tijdlijnen..