Skip to main content

Geboorte in Kaart

Achter elk gedrag zit een behoefte en iedere behoefte wil gezien worden.

Geboren worden is een heftige, stressvolle en ingrijpende gebeurtenis. De manier waarop je bent geboren en ook de periode in de baarmoeder zijn van invloed op de rest van je leven. Geboorte in kaart geeft inzicht in jouw geboorte- en overlevingspatronen. 

Tijdens Geboorte in Kaart besteden we aandacht aan je geboorteverhaal. Jouw lijf herinnert zich als de dag van gisteren hoe de geboorte was, dit wordt opgeslagen in het bindweefsel en kan door zoveel getriggerd worden, beelden, geuren...Dit kan er voor zorgen dat het zogenaamde 'reptielenbrein' geactiveerd wordt, wat in een situatie van gevaar er voor zorgt dat we gaan vechten, vluchten of verstarren om te kunnen overleven. Dit kan in het dagelijks leven voor veel (onbegrepen) gedrag en/of spanning zorgen.  

Met Geboorte in Kaart, waarin gewerkt wordt met een mooie kaartenset, kun je diepgaand inzicht krijgen in het geboorteverhaal van jouzelf (of van jouw kind) en de impact ervan op jouw of zijn of haar leven.

Dit stelt jou in staat om je eigen gedrag, gedachtes en gevoelens beter te begrijpen en ook wat je daarin nodig hebt. Of het helpt je beter te begrijpen wat er speelt bij je kind en welke stappen je kunt nemen om jouw kind te helpen en te ondersteunen.

Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost.

Being onderstood is being loved

We worden grotendeels gestuurd door onbewuste processen. 95% van ons gedrag is onbewust!

Overweldigende prenatale of geboorte-ervaringen worden sterk verankerd in ons onbewuste. Dit heeft dus een blijvende impact op hoe je later in het leven staat. Iemand die uit zijn vel springt, heeft geen keuze om tot 10 te tellen, dat gebeurt al voordat hij hier ook maar 3 seconden over na heeft kunnen denken. Het gedrag komt dus voort uit eerdere onverwerkte overweldigende ervaringen, die misschien zelfs wel traumatisch zijn geweest. 

Alle ervaringen die een baby opdoet tijdens de zwangerschap, zijn geboorte en de eerste periode daarna zijn van blijvende invloed op zijn denken en het gedrag. Dit is het belangrijkste uitgangspunt van Geboorte In Kaart in het begeleiden bij groei en ontwikkeling. (Bron: Geboorte in Kaart)

Gedrag is altijd logisch..

Werkwijze

  • Geboorte in Kaart kan onderdeel uitmaken van een coach- of therapietraject. Geboorte in Kaart kan ook apart, op zichzelf staand, plaatsvinden.
  • Na aanmelding maken we een afspraak voor de 1e sessie en ontvang je digitaal per mail een vragenlijst met vragen om je eigen geboorte, of de geboorte van je kind, in kaart te brengen. Deze vragenlijst ontvang ik voorafgaand aan de 1e sessie retour zodat ik me vast kan inlezen en voorbereiden op jouw situatie en geboorteverhaal.
  • Tijdens de 1e sessie van 2 uur, maken we gebruik van de 'gele vragenkaartjes' welke corresponderen met de vragenlijst. Ook maken we tijdens deze sessie gebruik van de 'fotokaarten' waarbij het lichaamsgeheugen wordt aangesproken. Omdat je veel informatie hebt opgeslagen in je lijf, je onderbewuste, is het vaak heel helpend om je lijf aan te spreken om informatie te verkrijgen. Zo krijgen we een goed beeld van je geboorteverhaal.
  • Tijdens de 2e sessie van 1,5 uur besteden we met hulp van de 37 'groene kaartjes' aandacht aan de geboortepatronen. We onderzoeken welke geboortepatronen feitelijk van toepassing zijn op jouw geboorteverhaal, welke de meeste impact hebben op jouw leven en welke behoefte er onder ligt.
  • Tijdens de 2e sessie maken we ook gebruik van de 'roze kwaliteitenkaartjes'. Alles wat je hebt meegemaakt, maakt hoe jij nu in het leven staat. Met de mindere kanten, jouw valkuilen maar ook verschrikkelijk veel kwaliteiten! Met je kwaliteiten kan je je belemmerende patronen doorbreken. 

Met Geboorte in Kaart worden geboortepatronen vertaald naar gedrag en helpt om de onderliggende behoeftes te zien. Dit helpt om blokkades en beperkende overtuigingen op te sporen en te transformeren. Geboorte In Kaart spreekt het lichaamsgeheugen aan en komt zo snel bij de kern van het probleem of vraagstuk.

De concrete methode van Geboorte in Kaart om geboortepatronen te vertalen, biedt voordelen zoals meer inzicht, bewustzijn en groei, evenals meer focus en structuur in het proces van persoonlijke ontwikkeling.

Duur & Investering

Geboorte in Kaart bestaat uit 2 sessies;

een 1e sessie van 2 uur en een 2e sessie van 1,5 uur.

Tarief voor Geboorte in Kaart: € 360,- particulier tarief, vrijgesteld van BTW

Inclusief: 

  • Poster Geboorte in Kaart boom
  • Werkblad jouw geboorte boom
  • Checklist hechtingsmomenten
  • Hechtingsposter
  • Aanvullende 'weetjes' over hechting

De relatie met je moeder is de moeder van al je hechtingsrelaties

Verreweg het grootste deel van het gedrag en de emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren naar de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven er in de baarmoeder uitzag, en hoe we geboren zijn. Toch is er geen enkele handleiding voor hoe je een mens bewust op de wereld zet. Terwijl dit het allerbelangrijkste is wat je ooit te doen krijgt in dit leven.