Skip to main content

Gratis loopbaanadvies regeling A+O fonds Rijk voor Rijksambtenaren (verlengd tot 31 dec. '24!)

Grijp je kans en vraag nu nog een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk!

Voor wie?

Werk je minimaal drie jaar of langer (onafgebroken) in dienst bij de Rijksoverheid? En wil je een moment nemen om samen met een onafhankelijke loopbaanprofessional stil te staan bij je loopbaan? Dan krijg je met de regeling Loopbaanadvies van het A&O fonds een gratis loopbaanscan en coaching!
Iedere rijksmedewerker heeft het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal €1.815,- 
Medewerkers van ministeries, onderwijsinspectie, belastingdienst, rechtbank en alle andere rijksambtenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

 * Als je werkt voor het Ministerie van Defensie, de politie, in het onderwijs of bij een zelfstandig bestuursorgaan (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens), dan kun je helaas geen gebruik maken van deze regeling. 

Het loopbaanadvies, hoe werkt dat?

Via het A&O fonds heb je recht op een loopbaancoachingstraject van max. 6 sessies (dus minder kan ook) van 1,5 uur inclusief loopbaanscan. De enige voorwaarde is dat je een traject start bij een gecertificeerd Register Loopbaanprofessional.
Je kunt het loopbaanadvies aangaanzonder tussenkomst van je leidinggevende, zodat je zelfbepaalt wat je met het loopbaanadvies doet. Mogelijk houd je het voor jezelf en trek je je eigen plan, of je kaart het aan bij je jaarlijkse loopbaangesprek.Anonimiteit is in ieder geval verzekerd.
Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:
 1. Je gaat naar de website loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
 2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
 3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
 4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken. Wil je je loopbaanadvies bij mij doen neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor een online kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je vraag en op basis daarvan stel ik een offerte op.
 5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
 6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
 7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
 8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.
Het loopbaanadvies is een persoonlijk advies-/ coachtraject, inclusief passende loopbaantesten, die jou inzicht geeft in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tijdens een aantal sessies besteden we, afhankelijk van je vraag en behoefte, aandacht aan de volgende onderwerpen:
 • Je huidige werksituatie en arbeidsmarktpositie
 • Je huidige levensfase en wat dat betekent voor je loopbaan, mogelijkheden, wensen, kansen op de arbeidsmarkt en beperkingen
 • Je competenties, kwaliteiten, drijfveren, waarden en ontwikkelpunten
 • Verlangens en plannen voor de toekomst
 • Te ondernemen acties
Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen ons. De inhoud van het traject en de loopbaanscan is en blijft vertrouwelijk. De inhoud wordt NIET openbaar gemaakt aan andere personen zoals leidinggevenden. In het loopbaantraject staan jouw vragen, werkplezier en toekomstplannen centraal.
Elk traject is maatwerk. Het loopbaanadvies kan zowel online als offline plaatsvinden in Dordrecht. Een wandelcoachsessie of een sessie met een paard behoort tot de mogelijkheden. 
De regeling loopt af op 31 december 2024 of eerder wanneer de subsidiepot leeg is dus wees er nog op tijd bij!  

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Tevreden medewerkers zijn waardevolle medewerkers. En je bent sneller tevreden als je werk uitvoert dat je leuk vindt en dat bij je past. Twijfel je over jouw loopbaan en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt?
Neem dan de regie over je eigen loopbaan en vraag een loopbaanscan en bijbehorend loopbaanadvies aan. 

Weef elke dag een stukje van je parachute, in plaats van die pas te weven op het moment dat je uit het vliegtuig moet springen!

Vraag het gratis loopbaanadvies aan!

Heb je de afgelopen jaren niet eerder gebruik gemaakt van deze regeling en wil je met je loopbaan aan de slag? Wil je bijvoorbeeld aandacht besteden aan de volgende vragen of thema's:
 • Ga jij nog met plezier naar je werk?
 • Hoe zit het met jouw werk-privébalans?
 • Past jouw werk en werkomgeving nog bij jouw persoonlijkheid, waarden en kwaliteiten?
 • Sta je voor een lastige of belangrijke keuze in je loopbaan?
 • Wil je je bijscholen of omscholen maar weet je niet goed in welke richting?
 • Wil je met meer (zelf)vertrouwen in je werk staan?
 • Wil je verkennen hoe het met jouw werkgeluk staat?
 • Wil je meer impact maken op je werk?
 • Wil je nieuwe inzichten?
 • Heb je behoefte aan verandering, nieuw perspectief?
Neem dan contact op. Ik help je graag bij het aanvragen van een traject!
Ben je geen rijksambtenaar en wil je toch graag een loopbaanadvies aanvragen? Ga dan in gesprek met je leidinggevende of HR adviseur en bespreek de mogelijkheden. In veel organisaties is een budget beschikbaar voor loopbaanbegeleiding (loopbaanbudget, ontwikkelbudget, CAO) om je als medewerker duurzaam inzetbaar en vitaal te houden en om uitval (ziekteverzuim) uit het arbeidsproces te voorkomen.