Skip to main content

Loopbaanadvies regeling A+O fonds Rijk

Voor wie?

Iedere rijksmedewerker heeft het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 1.500,- (exclusief btw). Grijp je kans en vraag een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk!

Werk je minimaal drie jaar of langer (onafgebroken) in dienst bij de Rijksoverheid? En wil je aan de slag met je loopbaan (of ken je iemand die minimaal 3 jaar bij de Rijksoverheid in dienst is en met zijn of haar loopbaan aan de slag wil?) Dan krijg je met de regeling Loopbaanadvies van het A&O fonds een gratis loopbaanscan en coaching.

Via het A&O fonds heb je recht op een loopbaancoachingstraject van max. 7 sessies van 1,5 uur inclusief loopbaanscan. De enige voorwaarde is dat je een traject start bij een gecertificeerd Register Loopbaanprofessional. Medewerkers van ministeries, onderwijsinspectie, belastingdienst, rechtbank en alle andere rijksambtenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

Via het A+O fonds Rijk kun je een loopbaanadvies aangaan zonder tussenkomst van je leidinggevende, zodat je zelf bepaalt wat je met het loopbaanadvies doet. Mogelijk houd je het voor jezelf en trek je je eigen plan, of je kaart het aan bij je jaarlijkse loopbaangesprek.
Anonimiteit is in ieder geval verzekerd.

Met de regeling Loopbaanadvies ontvang je een vergoeding tot € 1.815,- (inclusief btw) voor een loopbaanadvies.

De inhoud van het traject en de loopbaanscan is en blijft vertrouwelijk. De inhoud wordt NIET openbaar gemaakt aan andere personen zoals leidinggevenden. 

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

 1. Je gaat naar de website loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
 2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
 3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
 4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken.
 5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
 6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
 7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
 8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Tevreden medewerkers zijn waardevolle medewerkers. En je bent sneller tevreden als je werk uitvoert dat je leuk vindt en dat bij je past. Twijfel je over jouw loopbaan en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt? Neem dan de regie over je eigen loopbaan en vraag een loopbaanscan en bijbehorend loopbaanadvies aan.

Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

Weef elke dag een stukje van je parachute, in plaats van die pas te weven op het moment dat je uit het vliegtuig moet springen!

Vraag loopbaanadvies aan!

Heb je de afgelopen jaren niet eerder gebruik gemaakt van deze regeling en wil je met je loopbaan aan de slag? Wil je bijvoorbeeld aandacht besteden aan de volgende vragen of thema's:

 • Ga jij nog met plezier naar je werk?
 • Hoe zit het met jouw werk-privébalans?
 • Past jouw werk en werkomgeving nog bij jouw persoonlijkheid, waarden en kwaliteiten?
 • Sta je voor een lastige of belangrijke keuze in je loopbaan?
 • Wil je je bijscholen of omscholen maar weet je niet goed in welke richting?
 • Wil je met meer (zelf)vertrouwen in je werk staan?

Neem dan contact op. Ik help je graag bij het aanvragen van een traject.

Elk traject is maatwerk. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we je vraag en op basis daarvan stel ik een offerte op. Het loopbaanadvies kan zowel online als offline plaatsvinden in Dordrecht. De regeling loopt af op 31 december 2024. Wanneer het beschikbare budget eerder dan deze datum wordt uitgeput, stopt de regeling op die datum. 

 * Als je werkt voor het Ministerie van Defensie, de politie, in het onderwijs of bij een zelfstandig bestuursorgaan (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens), dan kun je helaas geen gebruik maken van deze regeling. 

Ben je geen rijksambtenaar en wil je toch graag een loopbaanadvies aanvragen? Praat dan met je leidinggevende en bespreek de mogelijkheden.