Skip to main content

Cranio sacraal ontspanningsbehandeling

Wat is het?

Tijdens deze ontspanningsbehandeling wordt het 10-stappenprotocol uit de Craniosacraal Therapie gevolgd.
Door middel van zachte en 'versmeltende' aanraking op het lichaam (met de kleding aan) en aangeleerde technieken kan spanning worden losgelaten en ontspant het bindweefsel (fascia).
Dit levert veel ontspanning op en het verbetert de gezondheid. 

Voor wie?

Op dit moment geef ik deze behandeling alleen aan gezonde vrouwen, vanaf 18 jaar.
Vooral voor vrouwen die het gevoel hebben altijd 'aan' te staan (of het gevoel hebben veel 'in hun hoofd te zitten') en voor HSP'ers kan deze behandeling erg fijn en ontspannen zijn.
Twijfel je of deze behandeling iets voor je is, neem gerust contact op!

Wat kan je verwachten?

  • Na je aanmelding maken we een afspraak voor de behandeling en ontvang je een afspraakbevestiging. De behandeling vindt plaats in mijn werkruimte in Dordrecht. Ik adviseer je om makkelijk zittende kleding aan te doen voor de behandeling, bijvoorbeeld een joggingbroek (liever geen spijkerbroek en een riem) en om eventueel ook warme sokken aan te doen.
  • Voor de afspraak wordt een uur ingepland. De behandeling zelf zal 45-50 minuten duren. Voorafgaand aan de behandeling zal ik je vragen of er bijzonderheden zijn waar ik rekening mee moet houden. Ook zal ik je vragen een overeenkomst te tekenen waarin je aangeeft dat je deze informatie op de website hebt gelezen, je op de hoogte bent gesteld van de te verwachte behandeling en behandeltechnieken en dat je op de hoogte bent gebracht van mogelijke reacties en nareacties.
  • Nadat je hebt plaatsgenomen op de behandeltafel en comfortabel ligt begin ik bij je voeten (ik zal je vragen je schoenen uit te doen en ook eventueel een riem en bril af te doen, verder houd je je kleding aan). Met mijn handen houd ik enkele minuten contact met je voeten en ik doe dat vervolgens ook op de andere plaatsen op je lichaam. Vanaf je voeten werk ik met mijn beide handen via je bekken en je romp naar boven toe naar je schouders en naar je hoofd. Tijdens de hele behandeling lig je op je rug. Eventueel met een kussentje zodat je zo comfortabel mogelijk kan liggen. 
    Ik sluit de behandeling weer af bij je voeten. Ik volg het tempo en ritme van jouw lichaam, het kan dan ook zijn dat ik niet in 1 behandeling de volledige 10 stappen kan doorlopen. 
  • Tijdens de behandeling is het stil of als je dat prettig vindt staat er zacht ontspanningsmuziek op. Als je tijdens de behandeling iets wilt delen dan kan dat uiteraard. Er kunnen reacties loskomen, fysiek of emotioneel, maar dat hoeft niet.
    De behandeling is alleen bedoeld om je weefsels te laten ontspannen en om meer ruimte te geven aan het craniosacraal systeem* (en dit heeft weer een gunstig effect op allerlei processen in je lichaam). Dat helpt je om tegelijkertijd diepe ontspanning en innerlijke kracht te ervaren.
  • Na de behandeling kan je een nareactie krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van vermoeidheid of spierpijn, maar dat hoeft niet.

Het craniosacraal systeem is een deel van het centrale zenuwstelsel en bestaat uit: hersen- en ruggenmergvliezen, schedelbeenderen, wervelkolom en bekken, hersenvloeistof en structuren die hersenvloeistof produceren en resorberen. 

Wanneer?

Deze behandelingen worden 1x in de maand op donderdag en vrijdag gegeven. Op afspraak.

(Wil je deze behandeling graag ervaren maar kan je echt niet op donderdag of vrijdag neem dan ook vooral contact op dan kijken we of we een andere dag kunnen inplannen).   

Vergoeding 

De vergoeding voor deze behandeling bedraagt tijdelijk als kennismaking € 25,- te voldoen contant of via een betaalverzoek.