Wandelend ruimte creëren om te komen tot nieuwe inzichten, ideeën, verbindingen en mogelijkheden

 

 

Wandelcoaching 

 

Wandelen in de natuur is een mooie gelegenheid om tot uzelf te komen en om soms letterlijk weer lucht en ruimte te krijgen. Het biedt u de mogelijkheid om letterlijk afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken en vaak de hectiek waar we in deze tijd in leven. 

Tijdens wandelcoaching geeft de natuur kracht, rust, ruimte, energie, lucht....Ik maak gebruik van inspiratie en metaforen van en in de natuur welke kunnen helpen bij het krijgen van inzichten en vervolgstappen (beweging), de natuur fungeert voor ons dan als het ware als een spiegel.

De rust en de natuur helpen ons beter te luisteren naar onze zintuigen en onszelf. De inzichten die we daardoor opdoen helpen ons verder. 

Tijdens de wandelcoaching kijk ik ook samen met u naar de seizoenen. Wat is de betekenis van de seizoenen en wat zegt dit op dit moment over uw persoonlijke (werk)situatie? 


Voordelen van wandelcoaching

 • Door te wandelen ontstaat er beweging dit is gezond voor lichaam en geest (lichaam maakt oa dopamine en endorfine aan). Er worden verbindingen gelegd tussen de linker- en rechter hersenhelft. Er ontstaat een verbinding tussen verstand en gevoel (lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden). Wandelen helpt ook om te ´aarden/gronden´ wat zorgt voor meer vitaliteit en energie.
 • Wandelen in de natuur werkt rustgevend, relativerend, is plezierig, inspirerend en is efficiënt. Hierdoor zijn we beter in staat om te luisteren naar ons gevoel en zintuigen. – dit stimuleert het zelfoplossend vermogen en zelfinzicht.
 • De natuur biedt veel aanknopingspunten (in de vorm van symbolen en metaforen) en is gericht om de eigen, natuurlijke wijsheid aan te spreken. We staan regelmatig (letterlijk en figuurlijk) stil (mindfull aanwezig zijn en bewustwording van hier en nu) bij bepaalde punten en werken met metaforen en symbolieken uit de natuur.
 • Door wandelend in de natuur te praten zijn gesprekken vaak vertrouwder. We zitten niet statisch tegenover elkaar in een afgesloten ruimte. Er is meer ruimte voor stiltes en overdenkingen. Er is niet noodzakelijkerwijs oogcontact. Onderwerpen die gevoelig of pijnlijk zijn worden daardoor vaak gemakkelijker geuit.
 • Door de rustgevende invloed van de natuur kunnen de gesprekken ook langer duren, zonder dat het teveel wordt. Er kan heel intensief aan een bepaald onderwerp gewerkt worden. Dit is vaak heel effectief.
 • Het biedt de gelegenheid om letterlijk afstand te nemen van het werk én ook privé (andere omgeving), (frisse) lucht en ruimte te krijgen én om letterlijk in beweging te komen en (actie)stappen te zetten.
 • Wandelcoaching werkt op een positieve manier door op emotioneel, mentaal én fysiek niveau, waarbij de veranderingen vaak blijvend en duurzaam zijn. De natuur verdiept en versnelt het ontwikkelingsproces. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van synchroniciteit en de kracht van het onderbewustzijn.

In de zomermaanden kunnen wandelingen ook ´s avonds plaatsvinden, zaterdag is ook een mogelijkheid.

 

Wanneer wandelcoaching

Eigenlijk is wandelcoaching geschikt iedereen (mits redelijk ter been). Voor een aantal doelgroepen is wandelcoaching specifiek aan te raden:

 •  Mensen die erg mentaal zijn ingesteld;
 • Mensen die te maken hebben met burn-out/stress klachten;
 • Mensen die het moeilijk vinden om te praten over datgene waar zij tegenaan lopen.

Thema´s kunnen zijn:  oa werkdruk, werk/privebalans, grenzen, problemen met leidinggevende en/of collega´s (verbetering (werk)relaties), keuzes maken en nemen van beslissingen, draaglast-draagkracht, doelen bereiken, levensfase vragen, zingeving (werken aan je missie en waarden, leven en werken naar je missie vergroot je geluk, potentieel, authenticiteit en draagkracht).

Het anders willen maar niet weten hoe, obstakels/angsten overwinnen, ontdekken en doorbreken blokkerende patronen, zicht krijgen op ineffectief gedrag en omzetten in effectief gedrag. Rouw- en verliesverwerking (verlies van werk, gezondheid, relaties), stressmanagement en herstel van burn out, overgang naar nieuwe fase in de loopbaan of levensloop.

Voor een wandelcoachsessie trek ik minimaal 2 uur uit, uit ervaring is gebleken dat we dit zeker nodig hebben.


Wandellocaties

 • Mijn coachpraktijk bevindt zich in Dordrecht, ik woon vlakbij het mooie natuurgebied de Biesbosch! De Biesbosch biedt diverse mooie wandelroutes voor wandelcoaching
 • Mastbos in Breda
 • Lage Bergse Bos in Rotterdam
 • Kralingse Bos in Rotterdam
 • Een andere locatie is bespreekbaar

 

´Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren.´  

                       Marinus Knoope 

UA-48319334-1