'Jouw coaching heeft mij bijzonder geholpen om met voldoende inzicht en zelfvertrouwen aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Ik heb inzicht en bevestiging gekregen van mijn eigen kwaliteiten, sterke en zwakke punten en hoe hier mee om te gaan. Mijn zelfvertrouwen is volledig terug, ik kan de wereld weer aan.

Al tijdens het intakegesprek wist jij mijn vertrouwen te winnen, waardoor ik open kon spreken over mijn gevoelens en wat er in mijn hoofd omging. Onze gesprekken, de MBTI  en de coachsessies met de paarden, LIzzy en Jiddin  zijn dan ook bijzonder waardevol geweest voor mij. Ondanks mijn angst voor paarden, ben ik toch in de bak gestapt en hebben zij 
mij zoveel geleerd, ik had dit nooit willen missen.
Sylvia nogmaals bedankt en ik kan het iedereen van harte aanraden. Het is voor mij een geweldige leerzame ervaring en herinnering geworden,
waaraan ik nog met regelmaat terug denk.
Hartelijke groet, Ton
2016
 

´Wat een bijzondere mooie en intense ervaring heb ik vanmiddag gehad bij Sylvia samen met het o zo lieve paard Julia. Zo bijzonder hoe je met hulp van een paard zo dicht bij jezelf kunt komen. Je kunt er op ieder vlak van je leven iets aan hebben. Ik had het in ieder geval niet willen missen en dat voor iemand die bijna altijd bang is geweest voor paarden! Eigenlijk moet ik het paard bedanken want zij was een groot onderdeel van de ervaring.´  Marit Binnendijk, Maroza Gedenktekens, juni 2014 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

 

Reacties van een aantal klanten die bij mij een loopbaantraject, coachingstraject, training of workshop hebben gevolgd: 


Na het fijne gesprek van gisteren heb je mij veel laten inzien en veel waarde volle tips gegeven. Ik zit vol positieve energie! Dank je wel.                                                                                                        vriendelijke groeten, Leonieta. Week van de Loopbaan 2017


Ik heb na onze sessie een sollicitatie met mijn nieuwe cv verzonden, uitgenodigd voor een gesprek en vandaag was mijn eerste werkdag in mijn nieuwe baan. Nogmaals bedankt voor de tips en adviezen.

Jolanda, Week van de Loopbaan 2017


Ik heb in het afgelopen jaar belangrijke keuzes gemaakt: een andere functie die bij me past en waar ik mijn talenten kan gebruiken. Een opleiding die hier bij aansluit. Ik heb meer zicht op mezelf gekregen en mijn zelfvertrouwen is groter geworden. Ik ben gestopt met de anti-depressiva. Ik ben me bewuster geworden van mijn grenzen en probeer deze ook aan te geven (bijv. naar mijn ouders). Door de paardencoaching weet ik dat ik (soms) moet (mag..) blijven staan waar ik sta en niet alleen maar mee moet bewegen met de ander.

Het paard liet zien dat ik, ook al is hij veel groter en sterker, mag blijven staan,grenzen aan kan/mag geven en de leiding mag nemen. Uiteindelijk kwam het paard weer naar me toe en accepteerde me toch wel.

Annet, 2017


Na het traject ben ik meer in balans. Er is weer ruimte in mijn hoofd ontstaan. ipv alleen maar geven ben ik ook gaan ontvangen en geniet hier erg van. Ik ben beter in staat om de neutrale positie in te nemen: in alle rust een situatie van een afstand bekijken en dan bedenken of ik er iets mee wil ja/nee. Die keuze voor mijzelf creeeren is enorm fijn. Ik luister beter naar de signalen die mijn lichaam afgeeft en pas de agenda van de dag hier op aan. Doordat ik beter luister naar die signalen en doordat ik ook ben gaan ontvangen ipv alleen maar geven heb ik meer energie om die dingen te doen waar ik blij van word. Sommige overtuigingen zijn niet van mij. "ik ben nooit genoeg" heb ik teruggegevendaar waar het vandaan kwam. Dit was magisch! Maar daarnaast heeft iedere sessie mij enorm veel gebracht. Van het begin tot het einde was een mooie leerzame weg. Bedankt!

Suus, 2017


Heel bijzonder, boven verwachting, mijn angst voor paarden is nu wel verdwenen, we zijn allemaal geraakt,  hier zullen wij nog lang en vaak over napraten.

Teambuilding met paarden, 29 juni 2017, team pedagogisch medewerkers/coaches ASVZ


Ik ben al wat jaren bezig met coaching, systemisch werk/familie opstellingen, maar paarden coachen wat is dat dan? Is zo’n paardencoachsessie iets voor mij? Sylvia ken ik van de opleiding Systemisch Werk en Intervisie groepen, en weet dat zij coaching doet met de hulp van paarden. Nou heb ik niks met paarden en heb toch bij Sylvia een paardencoachsessie gedaan. De sessie was een hele bijzondere en werd goed begeleidt door Sylvia, die voor zowel mij als het paard aandacht had. Ik kan het iedereen aanraden om het te ervaren, wat een energie, wat een gevoel om samen met het paard in de bak te staan en elkaar volledig te accepteren zoals wij zijn.

 Martin, procesmanager KPN, jan. 2017


Ik ben mij bewust dat ik zelf invloed heb op mijn eigen manier van opstellen. Ik ben er achter dat ik zelf invloed heb op vrijwel alles. Maar ook dat het soms ook een ding van de ander is, dus ik niet hoef te veranderen. Ik heb inzicht verkegen in mijn eigen waarden en oordelen.

Kees, dec. 2016


De mooie sessie was voor mij dubbel bijzonder vanwege mijn 'angst' voor paarden. Dit verdween wel gedurende de ochtend. Het is lichter geworden voor mij. Op de vraag van jou om het weg te geven viel er als het ware een last van mij af. Ik wil je hierbij nogmaals bedanken voor de mooie sessie.

Hartelijke groet, Rob, okt. 2016 


Ik vond het heel bijzonder om een sessie te doen met Jiddin. Het belangrijkste moment vond ik de kennismaking. Ik wist mij geen houding te geven toen ik voor Jiddin stond, het was ongemakkelijk, omdat ik niet wist wat ik moest verwachten. Ik voelde mezelf niet prettig ik stond te wachten op 'iets' meestal bepaal ik zelf hoe het gaat verlopen en neem ik de voortouw hierin ik voelde me machteloos ik stond te wachten op 'iets'. Ik voelde me bedreigd in het begin toen we eenmaal fysiek contact hadden ging dit snel weg. De rug massage vond ik spannend, want ik kon niet zien wat ze deed maar even later voelde ik me hierdoor wel op mijn gemak doordat ik fysiek contact met haar heb gehad waarmee zij begon. Wat ik mooi vond was dat Jiddin zich laat leiden door mij, door wat ik voel ik ben hierdoor de afgelopen dagen wat bewuster van. Na de sessie ben ik over alles en nog wat gaan nadenken dat komt omdat ik heel goed de rust kon vinden na de sessie. Ik ben steeds bewuster aan het worden wat ik nu wil en hoe ik daar kan komen en wat mij gelukkig maakt.

Marjolein, aug. 2016

Paardencoachsessie met kerknkwadrant van Ofman

'Ik heb het kernkwadrant wel eens gedaan maar nu ervaar en voel ik het ook echt en voel ik wat mijn blokkade is, wat het doet in mn lijf en door wat Jidin liet zien weet ik waarom ik op slot zat.'

Margeet, Teamleider, juni 2016


'Ik vond het een hele bijzondere workshop. Zoals ik al aan gaf had ik er wel van gehoord en wilde het heel graag zelf een keer mee maken, maar dat het zo effectief zou zijn had ik niet verwacht :-)' 

Kennismakingsworkshop coachen met hulp van paarden, Nieuw-Lekkerland (2016)


Ik heb ontzettend veel plezier gehad van de privé sessie met mijn paard, ik begrijp onze onderlinge band en communicatie nu veel beter. Ook rijtechnisch zijn we meer een team geworden! Ik besef nu hoe gevoelig paarden zijn en hoe ze communiceren. Zo mooi! Nogmaals bedankt voor deze prachtige ervaring!

Anouk Dautzenberg, 2015


Ik had van te voren nooit gedacht dat ik coachsessies met de paarden zou willen doen. Achteraf is het meest waardevol geweest in het traject. De paarden lieten mijn ware aard, gevoelens zien en dat was confronterend, maar heel mooi. De belangrijkste momenten voor mij waren de momenten dat als ik oprecht was en mezelf dat het paard daar oprecht op reageerde. Ik kon mij hierdoor niet meer verbergen en dat voelde aan de ene kant heel eng, maar toen ik daar doorheen was ook wel weer heel bevrijdend.

Marleen (master student, 2015)


Allereerst wil ik je bedanken voor de prachtige wandeling die ik heb mogen maken met jou! Ik heb enorm genoten van de natuur, de mensen en de gekozen literatuur en coaching. Als ik er nu aan terugdenk, besef ik (nog meer) dat je al heel snel 'geleefd' wordt, en dat het lastig is om je eigen pad te kiezen en vol te houden. Door tijdens de wandeling je te focussen op je zintuigen, wordt je één met de natuur, en gaf het mij een bepaalde rust. Die rust herkende ik voornamelijk van vroeger, in de periode dat ik nog relatief weinig verplichtingen en verantwoordelijkheden had. Vakantie en weekenden op de Veluwe, vissen aan een verlaten water, fietsen door het bos. Allemaal dingen die je een bepaalde vrijheid geven.
De wandeling heeft mij er van bewust gemaakt dat ik de dingen (vooral) op mijn eigen manier moet doen, en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. Het tempo van lopen op het eerste gedeelte, de kruispunten en splitsingen, het overzicht vanaf het uitkijkpunt. Maar ook de beleving en mening van andere mensen gaven mij inzicht in mijn eigen wezen om bewust te worden van mijn eigen kracht, maar ook zwakte(s)!!!

Joost (Nationale Wandelcoachdag 'Leven en werken in het ritme van de seizoenen - Lente!' 23 mei 2015)


Ik heb enorm genoten van de wandeling met jou en de anderen. De wandeling was de eerste activiteit in mijn vrije week, waarin ik hoopte weer wat tot rust te komen. Ik besef dat er tijdens de wandeling een magisch moment heeft plaatsgevonden. Ik heb op de brug een handvol zaadjes weggeworpen in het stromende water. Het element dat bij mij hoort. Staat voor mij voor vrijheid, ongebondenheid en beweging. Daarnaast wordt ik blij van water. De zaadjes stonden op dat moment voor verantwoordelijkheid, gedwongen of zelf opgelegd. Juist dat moment op de brug heeft bij mij iets veranderd, in beweging gezet en kwam deze week heel duideijk naar voren tijdens een situatie op mijn werk. Door niet alleen verantwoording te nemen, maar ook door zaken terug te leggen en daarmee een grens te stellen, waardoor er opeens zoveel meer mogelijk is in de vorm van hulp en begrip, voelde verlichtend en was een enorme eye-opener. En dat alles door jouw wandeling en een symbolisch gebaar in de natuur, samen met een groep mensen die bereid waren met elkaar te delen. Ik ben die zaterdag blanco begonnen, zonder verwachtingen, maar wel nieuwsgierig. Nu blijkt dat het mij wel degelijk wat heeft gebracht, een vorm van vrijheid, waardoor “het leven” rijker en makkelijker is geworden en weer de goede kant op gaat.

T. (Nationale Wandelcoachdag 'Leven en werken in het ritme van de seizoenen - Lente!' 23 mei 2015)


´Gesprekken werden gevoerd in een open en veilige omgeving. Ik heb het gevoel dat je zorgvuldig te werk gaat, beschikt over een breed scala aan instrumenten en vaardigheden. Ik heb ook het gevoel dat je goed weet hoe je door moet vragen en stopt wanneer dat het beste is. Dat gaf mij de ruimte om open te kunnen zijn. Door de OPQ heb ik inzicht gekregen in hele concrete aspecten van mijn persoonlijkheid en mijn competentieprofiel. Het geeft heel helder aan waar (vooral) het knelpunt ligt. Dat knelpunt heb ik nog niet eerder willen accepteren. Maar moet er nu ´toch maar aan´. Dat voelt goed. Door dit knelpunt, wat volgens mij ‘onzekerheid’ is, langzaam maar zeker te accepteren ontstaat er ruimte om te kunnen benoemen wat ik nodig heb: soms bevestiging. Ik vraag daar nu soms ook naar.´

L. van der Heijden (2015)

 
Middag paardenworkshop: een mooie, maar nog wel frisse dag, en we treffen elkaar – we zijn met z’n vijven- bij de ‘workshop place’; een mooie boerderij, verrassend dichtbij Rotterdam nog, heerlijk in het open gebied. We hadden gelukkig prachtig weer, al was het n beetje fris. Na koffie thee en een voorstelrondje krijgen we de uitleg over de dag: niets moet, het gaat erom wat er gebeurt. Onze eerste opdracht is een paard door de bak een bepaalde route te laten lopen; we besluiten eerst gezamenlijk welk paard we nemen; en dan ligt het parcours in de bak, en wij moeten het paard zover zien te krijgen dat ie het parcours volgt,  maar we mogen niet praten en het dier ook niet aanraken of verleiden met eten…..! Oeps… dat wordt ingewikkeld.                                                                                                      De eerste helft ging prima en ineens blijft het paard staan, en komt niet meer van haar plaats; wij proberen op alle mogelijke niet-auditieve manieren te communiceren, maar het helpt niets; het paard gaat gewoon staan dommelen! Dan komt er een moment dat je je als groep gaat afvragen: en wanneer mogen we het nu opgeven? En hoe communiceer je dat? En wanneer is stoppen ‘opgeven’; en ervaar je dat dan ook zo? Wat gebeurt er als je de parallel trekt met begeleiding? Is halverwege komen ook goed genoeg, voor sommige mensen op sommige momenten? En wat vind jij daar als begeleider dan van? Leuke vragen en inzichten die dit allemaal opriep....Een hele leuke workshop met heel vriendelijke horsecoaches!!

A. Belet  (Week van Balans en Vitaliteit mei 2014 Pameijer)


´Door er alleen al over te praten worden zaken vaak al duidelijker voor mijzelf en ervaar ik wat ik belangrijk vind en waar ik voor wil gaan. Dankbaar gebruik gemaakt van jou als klankbord. Het heeft me het zetje gegeven daadwerkelijk afspraken te maken en mijn ideeën te delen met anderen. Ik ben nu al interim manager, ik ben blij dat de gesprekken uiteindelijk hebben bijgedragen aan een nieuwe stap in mijn werkzaam leven.´

M. Christiaanse (2013)

 

´Mijn insteek was om te kijken wat voor banen er bij mij zouden passen. Hier ben ik ook achter gekomen maar uiteindelijk heb ik ook veel geleerd over mijn manier van werken en gedrag. Ik neem mezelf nu meer serieus en sta meer stil bij mijn eigen wensen en behoeften.´                      

B. van Dijk (2013)

 

´Vooral de onzekerheid over mijzelf speelde erg op. Lichamelijk en geestelijk had dit effect op mij. Door de gesprekken heb ik handvatten gekregen hoe hier mee om te gaan en om mijzelf te accepteren zoals ik ben. Ik weet nu wat belangrijk voor mij is en wat wél werkt voor mij om mijn werk goed te kunnen doen. Ik ben ook een stuk rustiger geworden. Ik werd serieus genomen door je zonder dat je een oordeel over me had wat het voor mij makkelijk maakte om open te zijn naar je.´

I. Maasdam (2012)

 

´Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de training loopbaanoriëntatie. Zeer goed bevallen en ik had mezelf beloofd dat ik binnen een jaar een andere werkplek zou gaan vinden. En…dat is gelukt! Mede door de training heb ik deze stap durven zetten, nogmaals dank!´

Bianca (2012)

 

´De NLP oefening heeft op mij het meeste indruk gemaakt. Misschien juist omdat het meer om voelen ging dan om denken. ´

E. Nagy (2011)

 

´De oefeningen werkten voor mij heel verhelderend. Het was erg fijn om met iemand te praten die in je gelooft en snel tot de kern komt. De gesprekken hebben mij bevestigd in wat ik eigenlijk diep in mijn hart al een beetje wist; tijd voor datgene wat ik altijd al wilde, mijn vage ideeën zijn daardoor al veel duidelijker geworden, de gesprekken gaven mij net dat duwtje in de rug wat ik nodig had. Ik heb al een soort ondernemingsplan opgesteld! Ik vond dat de gesprekken op zeer professionele wijze en met de nodige persoonlijke aandacht zijn gevoerd, heel erg bedankt daarvoor.´

S. Brands (2011)

 

´Door de gesprekken heb ik meer inzicht in mezelf en in mijn mogelijkheden en keuzes. Ik heb nu meer innerlijke rust omdat ik weet wat ik belangrijk vind, waar ik voor wil kiezen en wat bij me past. Ik ben er ontzettend blij mee! Hartelijk bedankt.´ 

M. van der Lee (2010)

 

´De gesprekken waren voor mij zeer verhelderend, ik heb een goed beeld gekregen van mijzelf door het doen van verschillende opdrachten en deze na te bespreken. Ik vind dat je een goede kijk hebt waar iemand zit en wat diegene nodig heeft om verder te komen. Door de gesprekken kan ik nu ook makkelijker communiceren met mijn manager.  Ik weet nu welke richting ik op wil de komende jaren. Bedankt voor de samenwerking!´

M.E   (2010)

 

´Door dit traject ben ik milder naar mezelf geworden. Gekeken naar de periode in mijn leven waarin ik me heel goed voelde en bedacht wat ik uit die tijd in mijn huidige leven kan inplannen. Ik weet nu waar mijn hart naar uit gaat. Ik heb in dit traject geleerd om werktaken te durven loslaten.

MBTI was een feest van herkenning en erkenning voor wie ik ben. Ik hou van rust en stabiliteit en kan dit zelf creëren. Tijdens het intakegesprek had ik een gevoel van onbehagen over mijn huidige werkplek en over de toekomst. Inmiddels heb ik inzicht gekregen in waar dat gevoel van onbehagen vandaan komt en hoe ik (kleine) stappen kan zetten om de regie weer een beetje terug te krijgen. Ik vond Sylvia zeer deskundig, de instrumenten waren altijd precies goed  voor waar ik op dat moment mee bezig was. Ze liet me de dingen zelf ontdekken door haar vragen, het heeft me veel opgeleverd.´

F. van Sundert (2010)

 

                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UA-48319334-1